24/24
Snelle ruimdienst voor uw beerput

Een volle beerput? Wij halen onze neus er niet voor op! Beerputten bewaren ontlastingsmateriaal in de grond. Het natuurlijke afbraakproces neemt best wat tijd in beslag. Na verloop van tijd geraakt een beerput vol en moet die geruimd worden. Riolen Smets beschikt over een erkende en bekwame ruimdienst die uw beerput snel en efficiënt kan leegmaken.

Wat gebeurt er in een septische put?

Een septische put bestaat uit twee compartimenten: een gedeelte voor vast rioolafval en een gedeelte voor vloeibaar rioolafval. Het vloeibare afval wordt weggeleid naar de riolering. Net zoals bij een beerput wordt het resterende organische materiaal afgebroken. Het verschil is dat het in het geval van een septische put uiteindelijk wegvloeit in de riolering.

Wat gebeurt er in een beerput?

Een beerput heeft een heel eenvoudige werking. Bacteriën voeden zich met het organische afval en breken het zo af. Hierdoor blijft het peil in principe stabiel terwijl er nieuwe ontlasting bij komt. De bacteriën zelf blijven in de put en worden uiteindelijk zwaar. Na verloop van tijd zullen ze naar de bodem zinken en ontstaat er een laag slib. Die laag wordt dikker waardoor de beerput uiteindelijk vol geraakt. Op dat moment staan wij klaar om u te ontlasten.

Moet uw beerput nodig worden geruimd?

Wanneer uw beerput ontruimen?

Als richtlijn neemt men voor een doorsnee gezin meestal elk jaar of maximum elke 2 jaar. Toch kan dit sterk verschillen afhankelijk van de capaciteit van uw beerput en het aantal gezinsleden. Bij bedrijven ligt het ook weer helemaal anders. Als ruimdienst kunnen we preventief optreden of wanneer u een van de volgende symptomen van een volle beerput herkent:

Slurpende, borrelende geluiden bij het doortrekken van de wc

Het trager weglopen van het water na doorspoelen

Het (even) stijgen van het waterpeil wanneer u doortrekt

Wanneer u dit ervaart, neem dan best even contact op met ons. Dan komen we zo snel mogelijk ter plaatse om uw beerput grondig en efficiënt te legen. Bij onze vaste klanten weten we na een tijd precies wanneer we best de volgende afspraak maken. Na het ledigen komen de afvalstoffen uiteindelijk terecht bij een speciale installatie voor het verwerken van rioolafval.

Wanneer uw septische put ontruimen?

Toch moet ook een septische put soms ontruimd worden omdat er verstoppingen kunnen optreden, waardoor het vloeibaar afval niet meer goed doorloopt. We ledigen septische putten ook preventief, zodat ze hun optimale werking behouden. Ook dan kunt u rekenen op onze professionele ruimdienst. Doorgaans raadt men aan om uw septische put om de 3 à 4 jaar te laten nakijken en ontruimen.

Vraagt uw septische put om aandacht?