24/24
Professionele ontstoppingsdienst

Wie te maken krijgt met een verstopping van de riolering, weet dat er snel een oplossing moet komen. Of het nu één gezin is dat hieronder lijdt of tientallen werknemers, wij staan direct paraat met de professionele tools om de precieze oorzaak en locatie te achterhalen en het probleem definitief te verhelpen. In het geval van een blokkade werken we meestal met hoge druk om voorgoed af te rekenen met de verstopping. Dit is een veilige manier die de riolering niet aantast en tegelijkertijd een grondige reinigingsbeurt geeft.

Wat is de oorzaak van een rioolverstopping?

Verstoppingen zijn het vaakst voorkomende probleem in rioleringen. Het afval blijft ergens vastzitten in de leidingen, met geurhinder en zelfs wateroverlast tot gevolg. Als er dan niet snel wordt gehandeld, kan de hele afvoer vast komen te zitten.

Supermarkt- en keukenmiddeltjes

Kleine verstoppingen kunt u vaak zelf oplossen met producten uit de supermarkt. Beter nog zijn meer natuurlijke keukenmiddeltjes zoals soda en azijn, die het risico op schade aan uw leidingen beperken. En u heeft vast al eens een doodgewone plopper gebruikt in het toilet of een lavabo. Toch is dit in veel gevallen niet voldoende om een probleem voorgoed van de baan te helpen.

Door een beroep te doen op Riolen Smets, kunt u uzelf veel kopzorgen en tijd besparen en uiteindelijk ook het geld van de complexe herstellingskosten als u het probleem laat gedijen.

Vermoedt u een verstopping thuis of op kantoor?

Een verstopping, hoe komt dat?

Het probleem ontstaat veelal wanneer mensen meer dan enkel hun boodschap en het bijhorende toiletpapier doorspoelen in de wc.

Gezinnen met veel bezoekers of bedrijven kunnen dergelijke inbreuken niet altijd onder controle houden.

De volgende zaken worden wel eens doorgetrokken in de wc, vaak met nare gevolgen:

Vetten

Tampons

Zepen

Etensresten

Medicijnresten

Kleine speelgoedjes

Kleine overleden huisdiertjes

Maandverband

Vermijd vet

Bovendien zijn er zaken waarvan u minder gemakkelijk kunt vermijden dat ze in de afvoer terecht komen, zoals zeepresten en losse haren.

Vet is heel vaak de oorzaak van een verstoppingsprobleem. Dit zorgt ervoor dat uw leidingen gaan dichtslibben. Ook meel- en bloemresten zorgen regelmatig voor obstructies.

Zo gaan wij te werk

Constateert u een dieperliggend probleem dat verder gaat dan een lokale obstructie, laat u dan helpen door onze professionele ontstoppingsdienst. Wij staan klaar om u volledig te ontzorgen. Zo kunnen wij het probleem snel lokaliseren, eventuele vastzittende voorwerpen veilig verwijderen, de verstopping losmaken en de riolering reinigen. Dit doen we meestal met een speciale slang die water aan hoge druk door de leidingen spuit. Met deze onschadelijke en milieuvriendelijke methode kunt u snel weer probleemloos gebruikmaken van uw toilet, gootsteen, douche of badkuip.

Bij Smets kunt u rekenen op:

Een snelle professionele aanpak

Doordachte analyse en planning

Een permanente rioolvriendelijke oplossing

Vermoedt u een verstopping thuis of op kantoor?